Güzəştlər

500 baldan yuxarı toplayan tələbələr 100%, 450-499 bal toplayan tələbələr 75%, 400-449 bal toplayan tələbələr 25% güzəştə düşürlər

DAHA ƏTRAFLI

"Naxçıvan" Universitetinin tələbələri Xanəgah Abidə kompleksində olublar

“Naxçıvan” Universitetinin tələbələri “Nəsimi” həftəsi çərçivəsində Xanəgah Abidə kompleksində olublar.

Tələbələrə kompleks haqqında ətraflı məlumat verilib. Bildirilib ki, memarlıq-konstruktiv quruluşuna görə abidə XII-XIII əsrə aid edilir. Türbənin içərisindəki qəbir haqqında da məlumat verilərək bildirilib ki, hürufilik təliminin banisi Fəzullah Nəimi 1394-cü ildə Əlincədə faciəli surətdə qətlə yetirildikdən sonra müridləri onun cənazəsini gətirib burada dəfn etmişlər. Türbənin cənubunda ona bitişik inşa edilmiş türbə-məscid Xanəgahda fəaliyyət göstərən sufi təriqətinin rəhbərlərindən olan Şeyx Hacı Lələ Məliyin xatirəsinə 1495-96 ildə Xond Bikə xatın tərəfindən inşa edilmişdir.